Solutii pentru tratarea apei din piscina

Noutate adaugata Vineri , 20 Aprilie 2012, 13:27:55
Solutii pentru tratarea apei din piscina

Descopera de ce este importanta tratarea apei din piscina si care sunt cele mai eficiente solutii pentru a beneficia in fiecare zi de o apa curata si limpede intr-un mediu sanatos!

De ce este necesara tratarea apei?
 
Dupa cum analizele si expertizele medicale o demonstreaza, apa lasata intr-un vas la soare devine tulbure, pentru ca o apa netratata ofera conditii optime pentru dezvoltarea algelor si pentru aparitia bacteriilor!
 
Experimentul prin care se poate observa transformarile apei intr-un vas este simplu si usor de facut de oricine! Se ia o galeata, se pune apa de la robinet dupa care se lasa sa stea cateva zile! Se va observa faptul ca pe peretii galetii s-a format un strat alunecos, ceea ce denota aparitia bacteriilor. Lasa-ti galeata cu apa la soare si ve-ti observa cum apa devine verde, ceea ce denota dezvoltarea algelor. Masoara duritatea apei din galeata, in zilele in care apa formeaza pe peretii galetii mici cristale dure. 
Astfel masurand valoarea PH-ului apei din galeata se va observa ca este mai mare decat valoarea apei de la robinet!
 
Experimentul este menit sa arate faptul ca o apa care nu este dezinfectata, tinde sa favorizeze aparitia bacteriilor, apa isi schimba culoarea devenind verzuie, fapt ce denota aparitia algelor si dezvoltarea acestora! Riscul ca peretii piscinei sa devina aspri in cazul in care nu se foloseste un tratament impotriva precipitarii calcarului, este ridicat! 
 
tratarea apei piscina
 
Cum calculam cantitatea necesara pentru un tratament eficient al apei din piscina?
 
Calculul pentru un astfel de tratament se efectueaza dupa calculul volumului de apa al bazinului/ piscinei!
In functie de forma bazinului/ piscinei vom avea:
*pentru bazin in forma dreptunghiulara calculul se face: Lungime X Latime x Adancime= ...m3
 
*pentru bazin in forma ovala calculul se va face: Lungime maxima X Latime maxima X Adancime X 0.89=...m3
 
*pentru bazin in forma rotunda calculul se va face: Diametru X Diametru X Adancime X 0.79=...m3
 
*pentru bazin in forma de opt calculul se va face: Lungimea maxima X Latimea maxima X Adancimea X 0.89=...m3.
 
Tratarea apei se realizeaza prin 3 metode eficiente, profesionale si rapide cu ajutorul produselor speciale destinate curatarii, dezinfectarii si intretinerii piscinelor. 
 
Tratarea fizica a apei in care este recomandata folosirea unei pompe de filtrare in piscina, astfel incat  filtrele piscinei sa fie permanent curatate, iar in cazul filtrelor de nisip aceasta operatiune sa fie facuta saptamanal pentru ca apa sa fie limpede si curata!
Curatarea apei se mai poate efectua si prin intermediul unui aspirator de piscina sau cu ajutorul unui minciog!
 
Tratarea chimica care cuprinde 4 etape: reglarea ph-ului, dezinfectia cu clor sa cu oxigen activ, prevenirea aparitiei algelor si flocularea.
 
Tratarea automata a apei presupune instalarea unui sistem automat in piscina pe care proprietarul il poate seta sa isi inceapa programul de tratare cu ajutorul produselor speciale destinate acestora! Manevrarea acestui sistem este usoara si mai simpla ca niciodata! Meniul programului este usor avand la dispozitie doar 5 butoane menite sa ofere informatia dorita pe ecranul multifunctional disponbiil in mai multe limbi precum ( engleza, franceza, germana, spaniola, italiana, rusa, greaca si poloneza).


Robinet PVC d63
85,00 Ron